MargaretaBlafield

Vähimmäispalkka

Eilisessä YLE:n  Jäälkiviisaat keskusteluohjelmassa  Kalle Isokallio arveli Laura Rädyn möläykseen liittyen, ettei ole yhtään työehtosopimusta jossa kuukausipalkka olisi alle 2100€.  Kukaan ei korjannut väitettä.

On monia aloja joilla vähimmäispalkka jää alle kaksi tonnia.

Saako viisaksi mainittu televisiossa vakituisesti esiintyvä yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuja olla yhtä tietämätön ihmisten elinehdoista kuin joku ministeri?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos sairastut nuorena skitsofreniaan (tiedän, ettet hyväksy tätä diagnoosia, mutta ei nyt siitä väitellä :-)sinnittelet koko ikäsi takuueläkkeellä.
Ei ihme, että potilaat valittavat masennusta ja ahdistusta, ja myyvät napit.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei todellakaan ihme. On väärin tuomita nuorta ihmistä elinikäiseksi takuueläkeläiseksi(jonka reaaliarvoa leikataan vuosittain).
Kuinka moni tällaisen leiman saanut mielenterveyskuntoutujaa kuntoutuu työkykyiseksi?
Ei luulisi,että tähän diagnoosiin käytettävät lääkkeet olisi kovinkaan kysyttyä kauppatavaraa. Mutta ilmeisesti kaikki kelpaa jolla aivoja voi turruttaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Skitsofrenian hoitoonhan käytetään antipsykoottien lisäksi myös masennus- ja rauhoittavia lääkkeitä, ja niitä myydään. Pilvien veikot ostavat antipsykoottejakin esim. tasatakseen oloaan amfetamiiniputken jälkeen.Sitä en tiedä, kuinka suuri osa skitsofreniaan sairastuneista kuntoutuu työelämään, ehkä viidennes?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #5

En oikein tajunnut ajatuskulkusi, miten työkyvyttömyyseläkkeet liittyvät asiaan. Ihmettelin jälkiviisaiden tietämättömyyttä alemmista palkkaluokista.
Luulen, että arviosi kuntoutuneista on aivan liian optimistinen.
Ei muuten ihme, että ns. kuntoutujat usein vaikuttavat zombieilta kun tuollaisia cocktaileja määrätään.

Eliisa Häkkinen

Mitä tekemistä työehtosopimuksilla on skitsofreenikon takuueläkkeen kanssa?
Vai tarkoitatko, että diagnoosi on elinikäinen työsopimus? Ja käy työstä elää diagnostisoituna skitsofreenikkona? Aika kaukaa haettu vertaus joka tapauksessa. Puhe oli kuitenkin yleisistä työehtosopimuksista.
Vai tarkoitatko, että jälkiviisas on skitsofreenikko? Vaikka kysymys on kait hänen tietämättömyydestään eikä hulluudestaan ???

Ja siis siitä, että eikö ole melkoinen skandaali sekin?
Jos siis on totta, että on näin esittänyt paljon katsotussa ja kuullussa julkisessa keskustelussa TV:ssä? Miksi se ei herätä ihmisissä närkästystä? Kun kerran Räty sai aikaan lähes kansanliikkeen?

Vai onko totta, että minkään alan työehtosopimus ei alita 2100 euroa?
Kuin sitten useimpien (?) tulot ovat alle ?????

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Monet työehtosopimukset esim palvelu- ja logistiikka-aloilla alittavat tuon summan. Lisäksi maassamme lukematon ulkomaalaisten joukko tekee töitä reippasti alle työehtosopimusten palkkatason.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Se, ettei Isokallion mielipide herättänyt kansanliikettä, johtunee siitä, ettei hän kuulu eikä tulle pyrkimään maamme poliittiseen johtoon. Laura Rädyllä on sekä apulaiskaupunginjohtajana että ministerinä laaja valta tehdä päätöksiä, jotka vaikuttavat välittömästi kansalaisten jokapäiväiseen toimeentuloon ja elämiseen tasoon.

Minä ymmärsin Pekan kommentin yhtenä konkreettisena esimerkkinä todellisesta elämästä ja siitä, miten vähäisillä tuloilla joidenkin on pakko sinnitellä nuoruudesta vanhuuteen.

Eliisa Häkkinen

Laura Räty on kokoomuspolitiikko. Minusta hänen tietämättömyytensä tai välinpitämättömyytensä on täysin odotettavissa olevaa ja suorastaan kuuluu sen tahon maailman- ja toimenkuvaan.

Mutta myös jälkiviisas keskustelija on iso vaikuttaja. 'Kolmas valtiomahti' - media tunnetusti muokkaa käsityksiämme ja käyttäytymistämme. Se vaikuttaa suoraan valintoihimme ja mm maailmamme epätasa-arvoon. Miten siellä esitetty näin perustavaa laatua oleva tieto-/faktavirhe menee kaiken konrollin ohi ja käy totuudesta kuin väärä raha ?????

Minusta se on hyvin huolestuttavaa. Uskomatonta - suorastaan järkyttävää.

Toimituksen poiminnat