MargaretaBlafield

Kansa ei ole jakautunut kahtia

Viime aikoina on usein kuultu väite, että kansa on jakautunut kahtia, varsinkin suhtautumisessaan maahanmuuttoon.  Epäilemättä joidenkin itseään maahanmuuttokriittiseksi kutsuvien asenteet ovat jyrkentyneet ja vihaa on lietsottu  turvapaikanhakijoita kohtaan.
Vihapuheiden perusteella jotkut häiriintynet ihmiset ympäri maata ovat pitänyt oikeutenaan ryhtyä vahingontekoihin ja väkivaltaan.
Pieni vähemmistö häiriköitä ovat rasismin vastustamisen nimissä luvattomissa  vastamielenosoituksissa käyneet jopa poliisien kimppuun kiviä heitellen.
Sosiaalisessa mediassa maahanmuuton ongelmista on kirjoitettu kiivaasti ja monia ratkaisuehdotuksia on esitetty: vaadittu laittamaan rajat kiinni, käännyttämään turvapaikanhakijat takaisin Ruotsin  tai palauttamaan pakolaisleireille.  Jotkut ovat jopa esittääneet, että Suomi voisi perustaa turvapaikkareservaatteja ns. kolmansiin maihin.
Ehdotukset eivät ole ollet mahdollisia tai käytännöllisiä.

Yle teetti kyselytutkimuksen jossa selvitettiin ovatko ihmiset  huomannet työpaikoilla ja tuttavapiirissään ilmapiirin kiristyneen. Tässä kyselyssä otettiin huomioon myös että vastakkaisia mielipiteitä on suhtautumisessa taloustilanteeseen  ja korkea työttömyyskin kiristää tilanetta ja turhauttaa  ihmisiä.  
Tämän kyselyn mukaan kuitenkin yli  puolet vastaajista ei ollut huomannut kiristymistä ihmissuhteissaan.
Ahkera some-kirjoittelu  aiheuttaa helposti harhan jyrkästä vastakkainasettelusta.
"Mahanmuuttokriittisiä"  kirjoituksia on tällä Usarissakin nähty melkoinen määrä. Nykyistä ylenmääräistä maahanmuutto kannattavia kirjoituksia en juuri ole nähnyt.  Joitakin optimistista asennetta omaksuneita on, jotka yrittävät löytää epäkohdistakin jotain myönteistä.
"Maahanmuuttokriittiset"  käyvät polemikkia  "suvakeiksi" nimittämää ryhmää vastaan. Tämä paheksuttu porukka hyväksyy ja jopa pitää toivottovana nykyistä hallitsematonta ja rikollisten ohjailemaa maahanmuttoa.   Nämä "suvakit" ovat kuitenkin mielikuvituksen luoma variksenpelätin (strawman).  Tekosyy taistelulle muukalaisia vastaan.
Turvapaikanhakijoihin inhimillisen suvaitsevaisesti suhtautuvia ihmisiä on paljon. Tuhannet ihmiset ovat tarttuneet toimeen ja tehnyt vapaaehtoisesti paljon työtä auttakseen  kriisitilanteessa.
Valtaosa kansasta suhtautuu yllättävään tilanteeseen realistisesti ja maltillisesti.
http://yle.fi/uutiset/ylen_kysely_maahanmuutto_ja_taloustilanne_jyrkenta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Toivotan toimitukselle ja kaikille lukijoille entistä
parempaa uutta vuotta!

Käyttäjän amgs kuva

"Yle teetti kyselytutkimuksen jossa selvitettiin ovatko ihmiset huomannet työpaikoilla ja tuttavapiirissään ilmapiirin kiristyneen. Tässä kyselyssä otettiin huomioon myös että vastakkaisia mielipiteitä on suhtautumisessa taloustilanteeseen ja korkea työttömyyskin kiristää tilannetta ja turhauttaa ihmisiä.
Tämän kyselyn mukaan kuitenkin yli puolet vastaajista ei ollut huomannut kiristymistä ihmissuhteissaan."

Olisi mielenkiintoista tietää mitä mieltä maahanmuuttajat ovat. Miten ilmapiiri on muuttunut Suomessa? Miten somen kovat puheet heijastuvat maahanmuuttajien arkeen? Suostuvatko maahanmuuttajat puhumaan vapaasti vai vaikenevat, koska eivät halua sanoa mitään kielteistä, koska pelkäävät reaktioita? Tässä muutamia kysymyksiä siis vaikkapa tutkijoille.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joitakin maahanmuuttajien puhenvuoroja olen kuullut, ja täälläkin on tainnut olla joku kirjoitus, jossa on kerrottu, että rasistinen käyttäytyminen on lisääntynyt.
Luomalla harhakuva jota vastaan muka oikeutetusti taistellaan lietsotaan turhautuneita ihmisiä kohdistaman vihaansa maahanmuttajiin.
Sinä olet oman kokemuksesikin pohjalta kirjoittanut myönteisesti maahanmuuttajiin suhtautuen ja hyvä niin. Tuskin sinäkään pidät toivottovana että pakolaiset joutuvat maksamaan suuria summia rikollisliigoille jotka lastaavat heitä ylikuormitettuihin ja merikelvottomiin aluksiin ilman mitään miehistöä.
Ehdottomasi tutkimus olisi hyvä aihe vaikka sosiaalipsykologian graduksi.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Tuossa on muutama kysymys minulle, kun VOKiin taas menen. Tattis näistä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27

Se on oikein, pitää kysyä miten tulijat kokevat tilanteen. Ja luoda sellainen suhde, että kehtaavat vastata rehellisesti. Hyvää jatkoa tehtävällesi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiitos toivotuksista, kirjoituksista ja kommenteista. Toivotan myös Sinulle ja lukijoille entistä parempaa uutta vuotta!

Janne Suuronen

Mukavaa alkavaa vuotta sinullekin.

ps. vaihda profiiliisi joku mainitsemistasi "tyrkkykuvista"; ajokorttikuvastasi päätellen potentiaalia vaikuttaisi riittävän :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos.
Tämä ei ole mikään deittipalvelu. Muistaakseni itse Niklas Herlin on minulle
siitä joskus huomauttanut. Ehkä siitä syystä bannanutkin, luullen minua käyttävän blogiaan väärin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos! Kanssasi on mukavaa keskustella. Luen kirjoituksiasi, mutta aina ei asiantuntemukseni riitä niitä kommentoimaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos toivotuksista ja hyvää vuotta 2016 bloggaajalle!

Pieni ylläpidon huomio: voisitko vaihtaa tunnistettavan kuvan itsestäsi palveluun, kuten säännöt edellyttävät.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos!
Minulla ei ole mitään selfietä. Monella muullakaan ei ole tunnistettavaa kuvaa. Katson löytyykö joku kelvollinen naamakuva tiedostosta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuorempaa löytyi vain jotain treffipalvelua varten otettua "tyrkkykuvaa".

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olet sinä mainio pakkaus tuossa suorasukaisuudessasi. Parempi kuva tämä on kuin se uimakuva, josta ei edes kasvoja pysty erottamaan. Nyt on sentään näkyvissä kauniit silmät ja hyvät kasvojen piirteet. Nätti tyttö.

Oikein hyvää ja myöskin iloista uutta vuotta sinulle Margareta toivotellen! t.kaija

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #11

Siinä deittikuvassa muistaakseni tunnistettavuus oli häivytetty aurinkolaseilla. Kauneus on katoavaista.
Se kellumiskuva kertoi lempinautinnostani; luonnonvesissä lilluminen.
Iloista uutta vuotta!

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Krediittiä aihesanasetistäsi : harhainen todellisuuskäsitys, maahanmuutto, suvakki

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Rasistinen mökä tuntuu vain yltyvän informaatiovirrassa (missä tahansa turvapaikanhakijoita koskevassa informaatiossa voi törmätä rasistiseen opponointiin, esimerkiksi SPR:n fb-seinällä) ja "biasoituneena kohinana" sitä voi jo luonnehtia hallitsemattomaksi maahanmuuttokritiikiksi ...

Hyvää tulevaa vuotta!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En ole rekisteröitynyt fb:n joten pahimmat menee ohi. Tarvittaisiinko enemmän moderoijia ehkä?
Kyseessä on kuitenkin aika pieni vähemmistö joka näitä törkyjä levittää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Aktiivinen ja jotakuinkin kiukkuinen kansanosa on kyseessä ja kuten itse keksimäni sanonta osuvasti toteaa, niin pisara öljyä riittää pilaamaan koko kaivon ...

Saman tarmokkuuden kun saisi kanavoitua esimerkiksi työllistäviin toimiin tai köyhyyden poistamiseen, niin Suomella ei olisi hädän päivää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Totta.
Näillä pilaajilla tuskin on keinot poistaa köyhyyttä ja työllistää.
Eihän vasemmistoliittokaan ole siihen kyennyt poliittisena vaikuttajana.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #18

Ei niin vielä, mutta heti vuoden vaihduttua (ehkäpä jo ensi viikolla, koska huomenna on joka tapauksessa rokulipäivä) iskemme kiinni hallituksen kaavailemia pakkolakeja vastaan ja asetamme muutenkin valitun kurjistamispolitiikan kyseenalaiseksi...

Minä en uskokaan tähän kirjoituksen varsinaiseen aiheeseen palatakseni, että mistään ideologiasta kumpuavalla ääriajattelulla olisi kovinkaan suurta sijaa suomalaisessa poliittisessa elämässä juurikin tämän edustuksellisen demokratian ja sitä hillitsevän valtiosäännön vuoksi - perustuslakia joutuu hallituskin pitämään ohjenuoranaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #23

Hyvä jos iskette vastaan ja asetatte kyseenalaiseksi.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Arjessa ei mitään valtaisaa rasismiaaltoa havaitse, ainoastaan maansa kohtalosta huolestuneita kansalaisia. Huoli johtuu myös heikosta taloustilanteesta ja maamme johtajuuskriisistä, ei siis pelkästään tp-hakijoiden määrästä.

Kiitos Margaretalle ja muille US-bloggareille siitä, että meillä on näin hieno yhteinen keskustelufoorumi!

Kiitos myös päätoimittaja Markku Huuskolle, joka jaksaa meitä maltillisesti paimentaa!

Tänne kirjoittelu on melkoista omien ajatusten ja tunteiden opiskelua, ja sanoisinpa, että foorumin taso vain nousee jatkossa entisestään.

Hyvää tulevaa vuotta 2016 !

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuskin sinä Jari joudut kokemaan rasismia, mutta valitettavasti monet kanssaihmiset joutuvat törkeän käytöksen kohteiksi.
Tämä on hyvä foorumi ja välillä syntyy kehittäviä keskusteluita.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalaiset mielellään esiintyvät kansana ja sen äänenä. Nyt on käynyt niin, että Perussuomalaiset ovat jakaantuneet niihin, jotka puoluetta yhä äänestävät ja enemmistöön, joka ei enää tee niin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Perussuomalaiset eivät kuitenkaan missään vaiheessa ole edustaneet kansan enemmistöä, vaikka aika sekalaista sakkia ovat/olivat.

Lars Fridman

Kansa on todellakin jakautunut kahtia, toinen puolisko elää monikulttuurifantasiassaan eikä voi myöntää että nykyinen hallitsematon haittamaahanmuutto on täysin järjetöntä.
Toinen puoli käyttää järkeään ja tajuaa nykyisen älyttömyyden.
Täysin avoimet rajat johtavat vain katastrofaaliseen lopputulokseen. Kansantalous ei kestä, rikollisuus, turvattomuus ja epäjärjestys lisääntyy kuten on nähty monissa maissa.
Kaupunkeihin syntyy no-go-alueita joihin kantaväestöllä ei ole asiaa. Monikulttuurisuus on UTOPIAA.
Pakolaisten elättäminen maksaa jo pari miljoonaa euroa päivässä, jossain vaiheessa tulee raja vastaan, raha ei vaan riitä. Se raha mikä täällä pakolaisten elättämiseen kuluu, riittäisi moninkertaiselle joukolle lähtömaiden lähettyvillä.
Pakolaisista suuri osa edustaa kulttuuria jonka sopeutuminen länsimaihin on ollut kaikkialla huonoa. Kehitysmaista tutut tavat, perinteet ja pyhän kirjan määräykset ovat monilta osin vastenmielisiä usein myös vastoin lakejamme, demokratiaa, ihmisoikeuksia, sananvapautta ja sivistystä. Asioita joita ei tarvitse suvaita kantasuomalaisiltakaan.
Tämän uhkaavan katastrofin estäminen rajoittamalla hallitsematonta maahanpääsyä
EI OLE RASISMIA, EIKÄ ULKOMAALAISVASTAISUUTTA.
Meillä pitää olla oikeus päättää keitä otamme maahamme ja vaatia olemaan maassa maan tavalla.
Ns. maahanmuuttokriittisten solvaaminen ja nimittely natseiksi, ulkomaalaisvastaisiksi ja rasisteiksi on törkeätä, he haluavat suomalaisten parasta ja säilyttää toimivan, turvallisen ja hyvinvoivan kansainvälisen Suomen jolla on oma kulttuurinsa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuollainen kahtiajako on fantasia ilman perusteita.
Ihmettelen jos joku pitäisi tällaista hallitsematonta maahanmuuttoa järkevänä.
Yli sata vuotta massamme ollut islamilainen vähämmistö on sopeutunut erinomaisesti.
Suomi on aina ollut monikulttuurinen maa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Suomen tataareja on alle tuhat. He ovat lähtöisin Venäjältä ja siirtyivät Nizni Novgorodin alueelta Venäjän autonomiselle alueelle nimeltä Suomi. He olivat olleet jo vuosisatoja läheisissä tekemisissä venäläisten ja suomalais-ugrilaisten kansojen kanssa, joten heidän sopeutumisensa oli senkin vuoksi helppoa (ei suurta kulttuurillista eroa).

Tataatreihin vetoaminen nykyisessä turvapaikanhakijakriisissä on naurettavaa. Ei kyse ole uskonnosta, vaan kulttuurillisista ja yhteiskunnallisista eroista. Nimeä yksi länsimainen hyvinvointivaltio, joka on onnistunut kotouttamaan suuren joukon nykyisten tulijoiden viiteryhmän edustajia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #30

Mitä varten minun pitäisi johonkin vedota?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

Miksi mainitsit tataarit ja heidän sopeutumisensa?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

Esimerkkinä mistä? Ei kai tässä ketjussa tai aloituksessasi ole puhuttu pienen ihmismäärän maan sisäisestä muutosta mitään?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #39

Vaikkapa koraania pyhänä kirjana pitävän kulttuuriryhmän sopeutumisesta vallitsevaan valtakulttuuriin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #40

Eihän uskonto pelkästään muodosta kulttuuriperimää. Lisäksi tataarit asuivat Venäjällä (joka oli jo valmiiksi kristitty maa) ja muuttivat Venäjän sisällä hyvin pienessä määrin (syksyllä tuli saman verran päivässä). Lisäksi kulttuuri ero oli hyvin pieni, kuten mainitsin.

Tataareja ei voi mitenkään verrata nykyisiin tulijoihin (ellei sitten väitä, että pelkästään uskonto määrittää ihmisen käytöksen).

Jos haluat kertoa, että nykyiset tulijat tulevat sopeutumaan yhteiskuntaamme, niin käytä esimerkkinä jotain tilannetta, missä tulijoiden viiteryhmän edustajat ovat sopeutuneet länsimaiseen hyvinvointivaltioon. En pidätä hengitystäni.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #41

Ei kulttuuritausta yksin määrää ihmisen tominta, oma tahtokin vaikuttaa.
Monet arabit ja afrikkalaiset ovat pärjännet ihan hyvin tässäkin maassa.
En ollenkaan esitä mitään ennusteita tämänhetkisten turvapaikkahakijoiden
sopeutumisesta. Se riippu myös miten heitä vastaanotetaan.
Luitko edes Fridmanin kommentin mihin omani oli vastine?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #42

Fridman puhui kulttuurista ja tavoista. Sinä puhuit pelkästään uskonnosta. Ei kulttuuriperimä toki yksin määritä ihmisen toimintaa, mutta kyllä se ohjaa sitä. Kuinka hyvin sinä sisäistäisit elämisen kulttuurissa, missä naisella ei ole juurikaan ihmisoikeuksia? Ainakin minulle se olisi vaikeata ja varmasti tuntuisi hyvin pitkään vastenmieliseltä.

Yksittäisiä ihmisiä ei voida käyttää esimerkkinä sen enempää hyvässä, kuin pahassakaan. Työllisyys-, väkivalta- ja syrjäytymistilastot kertovat, että tietyt ihmisryhmät eivät ainakaan suuressa määrin sopeudu länsimaiseen yhteiskuntaan. Syyllä ei oikeasti ole edes merkitystä. Vaikka kaikki ongelmat johtuisivat kantaväestöstä, niin lopputulos on kuitenkin sama. Kansaa emme kuitenkaan voi vaihtaa. Mikään määrä suvaitsevaisuuskasvatusta ei tätä tosiasiaa tule muuttamaan. Ruotsissa kyllä on jo kokeiltu. Ei onnistu, niin ei onnistu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #43

En minä vastaa kommenteihin mitenkään tyhjentävästi.
En ole mennyt kulttuurin jossa naisia alistetaan. En ole edes mennyt naimisiin.
Yksittäisiä esimerkkejä voi käyttää yksittäisinä esimerkkeinä.
Olosuhteita voi muuttaa ja mahdollisuuksia avata. Vaikkapa kieliopetusta parantaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Monikultturisuus on EU:n ajama pakoite, Tänäänkin Aamulehti kehoitti tutustumaan monikulttuuriseen henkilöön. Olisiko tämä henkilö muslimi, hindu, ateisti ja kristitty sekä ehkä skitsofreenikin?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Monikulttuurisilta henkilöiltä olen tänäkin vuonna saanut joulutervehdyksiä.
Lähisuvun jälkikasvussakin heitä löytyy.
Itse olen saanut vaikutteita monista suomalaisista kulttuuripiireistä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suomalaiset ovat yleisen muutosvauhdin kasvaessa jakaantuneet yhä selvemmin edelläkulkijoihin ja kehityksen kelkasta pudonneisiin perässähiihtäjiin. Näiden ryhmien maailmankuva poikkeaa jo niin jyrkästi toisistaan, ettei keskustelusta enää tahdo tulla mitään. Ja vuonna 2016 muutosvauhti vain kiihtyy. Mielenkiintoinen vuosi siis tulossa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä nopeampi muutosvauhti, sen parempiko?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kansa on ollut kahtia jo vuodesta 1918, mutta syy lienee että Suomessa elää kakeasti kolme kansaaa nimittäin itäiset, läntiset ja rauhanomaiset saamelaiset. Jakoa kahteen on ollut aina myös taloudellisesti ja alueellisesti. Maailma ei kuitenkaan ole mustavalkoinen joten karkea jako pettää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Täällä Tampereella itä ja länsi on törmännyt yhteen muodostaen omanlaisen junttiutta ihannoivan kulttuurin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Mitä sitten tarkoittanetkin junttiudella. Eikös Tampereem muutes ole muutenkin jakanut Tappara ja Ilves sekä mustamakkara ja ruislimppu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mustamakkara kelpaa niin Ilveksen kuin Tapparankin kannattajille.

Toimituksen poiminnat