MargaretaBlafield

Ostaminen käy työstä

Kävin kirjastossa ja samalla tein tarpeelliset ruokaostokset kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsevassa jättimarketissa. Kyl ol kamalaa. Tavaroiden järjestys oli muutettu mullin mallin. Myyjän apua tarvitsin useamman  kerran. Mätitahna joka ennen sijaitsi sillin ym. kalasäiykkeiden vieressä löytyi maksamakkaroiden vierestä!
Ystävällinen rouva jolta kysyin sattuisiko tietämään kuivahedelmien sijainnin sanoi, että hänkin oli etsinyt niitä pitkään. Kun löysin ripeästi edelläni kipaisevan myyjättären avulla kaipaamani tuotteen siitä puuttui hinta. Kasalla selvisi, että pussi on n.15% kalliimpi kuin kilpailijan lähikaupassa, jossa tuotteet yleensä ovat hieman kalliimpia. En sentään niin pihi ole,että vaivautuisin toiseen kauppaan muutaman kymmensentin takia.
Taitaa se "halpuutus" olla suurelta osalta huijausta. Toisten tuotteiden hinnat taas kallistuvat.
Kai tällainen tolkuton logistiikka on suunniteltu varta vasten niin, että ihmisten täytyy harhailla mahdollisimman pitkään. En yhtään ihmettele, että monet saavat paniikkikohtauksia. Jouduin turvautmaan tepsivään keinooni välttä sekoilua; höpisin ittekseeni kun punnitsin hedelmät tai pakko-valitsin hyllyltä jotain tuotetta. Se on erinomainen keskittymiskeino, joka autta sulkemaan pois häiriöärsykkeet.
Kalatiskiltä sain tietää, että jotkut savusilakat saattavat olla pakastetuista kaloista tehtyjä! Ehkä jo parin päivän vanhoja  silakoita on pakastettu sisälmyksineen ja kiduksin! Ja kaikki lohi- ym fileet on "savustettu" aromin avulla.  Ainoat aidot savukalat tulevat Kuopiosta torstaisin.
Tolkutonta touhua tämä ns. vapaa markkinatalous!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Tuossa samassa halpuutuksessa näemmä näkkileipäpaketin hinta on pudonnut entiseen nähden. Siis paketin hinta on halventunut mutta kilohinta noussut. Että halpuutus voidaan hoitaa vähentämällä tuotteen painoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield
Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Kerran pari vuodessa järjestän itselleni kummastelemisen aihetta ja käyn lähikaupungin Prismassa. Siellä maitopurkin hakemiseen tarvitaan noin 300 metrin kävely. Ja pitkä jono kassalla.

Mutta kun kansa haluaa lähteä ihan perhekunnittain viettämään "laatuaikaa" jättimarkettien "holvien alla" kuin kirkossa!
Ja sehän sopii osuuskauppaväelle ja citumerketeille.

Onneksi on Lidl!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Niinpä, Lidl on tarpeeksi pieni, mutta kuitenkin riittavän suuri ja tavarat ovat aina samoilla paikoilla, joten ne löytyvät myös helposti. Ihmettelen itsekin miten kauppiailla on varaa aina myllätä liikkeensä uuteen uskoon, kun usein vanhassa olisi vara parempi. En halua käyttää aikaani etsimällä myyjää, kun heitä on vielä niin harvoin näkyvillä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mun lähikauppani on kans sopivan kokoinen mut silti menee aikaa kun vertailee samoja tuotteita eri pakkauksessa.Sielläkin liikaa valittava. Jos joskus ilmantuu mieluinen tuote esim mustekalapuikot tai oikea ohrarievä, niin ei se kauan valikoimissa ole.
Siinäkin oli äskein remontti ja paikat muutettu niin ettei myyjäkän löytänyt mitä etsin. Siellä kuitenkin on erittäin ystävällinen palvelu.
Lidlissä ei tarjousten osalta ole ohjeistettu kassoja kuluttalain mukaiseen toimintaan. Jos kysyy onko tarjoustuote loppunut vastaus on, ellei hyllyssä ole niin sit on loppu, vaikka mainoksessa ei ole mainittu erä. Minulla on ystävätär joka on valistanut tällaisista kuluttajan oikeuksista.
Kuka rupesi uskottelemaan, että vapaus on valinta?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

#2
Joo, Lidl on vielä inhimillisen kokoinen. Tässä lyhyen bussimatkan -enää ei viitti kävellä kun maisemat ovat niin rumiksi muuttuneet- ulottuvissa Prismassa taitaa olla puoli kilometriä suorinta reittiä jugurttihyllyn luo, mutta ne ostan yllensä Lidlistä.Lähikaupassa ei vastaava laatua ole edes valikoimissa vaikka saatan saada omaan ostosprofiilin perustuvan tarjoksen siitä. Ei se älykone ilmeisesti tiedä mitä missäkin kaupassa käy kaupaksi.

Toimituksen poiminnat